Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Doneer Bewust


Donatie Richtlijnen

 

Inleiding

 

Bij VirtYoo ligt de nadruk op het doneren aan goede doelen. Door onze diversiteit aan unieke fondsenwervende campagnes vindt je bij ons altijd wel een fondsenwervende campagne waar je graag aan meedoet. Dat vinden we leuk en we willen graag dat dit leuk blijft.

Bij VirtYoo kunnen donateurs in een veilige en betrouwbare omgeving meedoen aan onze fondsenwervende campagnes. We gaan op een integere manier om met onze spelers, potentiële spelers en kwetsbare groepen in de maatschappij, zoals minderjarigen en spelers met een verhoogd risico op problematisch speelgedrag.

Op deze pagina vind je meer informatie over verantwoord deelnemen aan onze fondsenwervende campagnes, een zelftest en  je kunt lezen wat je kunt doen wanneer je vermoedt dat jijzelf of iemand in je omgeving problematisch speelgedrag vertoont.

 

1.     Deelname VirtYoo alléén voor 18 jaar en ouder

 

Ook op dit vlak willen we bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland: jongeren onder de 18 hebben vaak moeite om risico’s te zien en deze te weerstaan. Gebleken is dat hoe jonger iemand in aanraking komt met gokken, hoe groter de kans is dat hier op latere leeftijd problemen mee ontstaan. Daarom is het door de overheid wettelijk verboden om deel te nemen aan kansspelen voor personen jonger dan 18 jaar.

Om te voorkomen dat men toch, al dan niet per ongeluk deelneemt aan de VirtYoo fondsenwervende campagnes door jongeren onder de 18 jaar, neemt VirtYoo de volgende verschillende maatregelen.

 

 • We communiceren overal duidelijk dat onze spellen alleen voor 18+ zijn.
 • We controleren de leeftijd van deelnemers bij de registratie van een VirtYoo account.
 • We controleren de leeftijd van deelnemers bij overdracht van diverse prijzen en de persoonsgegevens aan de hand van een geldig identificatiebewijs. Als gegevens niet blijken te kloppen, leveren we prijzen niet uit.
 •  We controleren, ook aan de hand van een geldig identificatiebewijs, steekproefsgewijs de geregistreerde gegevens in accounts om na te gaan of de ingevulde gegevens kloppen. Wanneer dit niet het geval blijkt, sluiten we het account.

 

2.     Wat voor type speler ben je?

 

De verslavingsrisico’s voor wat betreft de door VirtYoo aangeboden fondsenwervende campagnes zijn in onderzoeken niet onomstotelijk vastgesteld. Met name de kansspelen waarbij een korte tijd zit tussen de inzet en de uitkomst zijn verslaving gevoeliger dan kansspelen waarbij de termijn tussen inzetten en de uitslag langer is. VirtYoo vindt het belangrijk spelers goed voor te lichten over mogelijke risico’s bij deelname aan haar fondsenwervende campagnes. Voor de meeste mensen is meedoen aan een VirtYoo fondsenwervende campagne in het belang van de goede doelen of een leuk tijdverdrijf. Je speelt voor je plezier, je bent er niet al te vaak mee bezig en de kans op winst geeft je een zekere spanning. Het nodigt uit tot dromen. Voor sommige mensen krijgt het spelen echter iets dwangmatigs en loopt het ‘wagen van een gokje’ uit de hand.

 

Herken je de volgende eigenschappen bij jezelf? Dan loop je weinig risico:

 

 • Je hebt realistische verwachtingen over je win kansen
 • Je speelt niet al te lang achter elkaar
 •  Je speelt niet met zeer hoge inzet
 • Als je een keer verliest, accepteer je dit. Je speelt niet eindeloos door om dit terug te verdienen.
 • Het meedoen aan kansspelen wordt een probleem wanneer het negatieve invloed heeft op de omgang met familie en vrienden en wanneer de opleiding en/of het werk er onder lijden. Het kan ook negatieve invloed hebben op de (lichamelijke en geestelijke) gezondheid en er kunnen financiële problemen ontstaan.

 

Wanneer je één van de volgende eigenschappen bezit, ben je wellicht een risico- of probleemspeler:

 

 

 • Je geeft meer uit dan je je kunt veroorloven
 • Je hoopt financiële problemen hiermee te kunnen oplossen
 • Je denkt erg vaak aan gokken
 • Je wordt boos of zeer geïrriteerd bij verlies en speelt dan net zo lang door om ‘terug te winnen’.

 

Wil jij weten wat voor speler jij bent? Hier vind je een zelftest waar je kunt kijken wat voor type speler jij bent: Speel bewust zelftest. Wanneer je denkt dat je een risico- of probleemspeler bent of je hebt hier vragen over, kun je anoniem contact opnemen met een hulpverlener via: https://www.speelbewust.nl/Contact.

 

3.     Onmatige deelname & limieten

 

Met onmatige deelname bedoelen we ‘excessief speelgedrag’. Dat proberen we bij VirtYoo zoveel mogelijk te voorkomen. We vinden het leuk wanneer je bij ons speelt en we willen het graag leuk houden. Onze nieuwe spellen of spelontwikkelingen worden getoetst op mogelijke negatieve effecten, ook indien het een spelvorm met een beperkt risico betreft.

Wanneer je online met één van onze spellen meedoet, staan de wettelijk toegestane limieten ingesteld in je account. Dit zijn de volgende limieten:

 

 • Als je tussen de 18 en 24 jaar bent, geldt een maximale donatie van € 100 per week.
 • Als je 24 jaar of ouder bent, mag je voor maximaal € 1.000 per week meespelen.

 

Het is hier mogelijk om zelf – binnen deze wettelijke limieten – een lagere limiet in te stellen. Kijk hiervoor onder ‘Mijn Account’ onder ‘Verantwoord spelen’.

 

4.     Anonimiteit van winnaars

 

Wanneer je een prijs hebt gewonnen in één van de VirtYoo fondsenwervende campagnes, dan kun je erop rekenen dat we je privacy waarborgen. Als je echter een prijs hebt gewonnen in één van de door een aanbieder geïmiteerde promotionele fondsenwervende campagnes, dan behoudt VirtYoo zich tijdens de LIVE trekking het recht, jou als winnaar kenbaar te maken.

Actieve Campagnes

Wordt verrast met unieke campagnes en maak kans op mooie prijzen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief