Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.


Terug

Het Gehandicapte Kind

 

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

 

Uit onderzoek blijkt dat 62% van de mensen met een handicap zich eenzaam voelt. Dat begint al op jonge leeftijd. Gehandicapte kinderen missen contact met vriendjes in de buurt. Ze kunnen niet meespelen omdat speelplekken slecht toegankelijk zijn. Ze doen ook minder aan sport dan leeftijdgenootjes. En ze gaan vaak naar een speciale school, ver weg van huis, of gaan zelfs helemaal niet naar school. Dat zo veel kinderen eenzaam zijn is niet alleen verdrietig; het schaadt ook hun ontwikkeling.

 

Geen kind zonder vriendjes – dat is waar we ons dagelijks keihard voor inzetten. Al sinds 1950 steunen we projecten op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap. Doel: het zelfvertrouwen van gehandicapte kinderen versterken, en bijdragen aan een positieve beeldvorming. Voor kinderen met alle soorten handicaps in heel Nederland.

 

Per jaar bereiken we 30.000 kinderen en zorgen ervoor dat zij niet alleen hoeven te spelen maar samen met leeftijdsgenootjes kunnen opgroeien. In de speeltuin, op school, op de sportclub.

 

We krijgen geen geld van de overheid. Ons werk kunnen we doen door de steun van onze vrienden: donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen. Vind jij ook dat geen enkel kind eenzaam mag zijn vanwege een handicap? Word dan ook vriend van het Gehandicapte Kind.

 

Dankzij de steun van onze donateurs en vrijwilligers kan het Gehandicapte Kind jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap mogelijk maken.

 

Bijzondere projecten die hen helpen zo zelfstandig en volwaardig mogelijk te leven. Zonder eenzaamheid. Hieronder zie je hoe het Gehandicapte Kind dat doet:

 

Meer over het Gehandicapte Kind…

Wordt verrast met unieke campagnes en maak kans op mooie prijzen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief